Start » Installation

Installation av laddbox

Laddboxkillarna har fler än tusen lyckade installationer av laddboxar i bagaget. Beställ vår helhetslösning och få din laddbox installerat och klart på bara några dagar.

Zaptec Go

Installerad och klar

  • Standardinstallation
  • Passar alla bilar
  • 5 års garanti
  • Eco mode - Timprisstyrning
  • Framtidssäkrad och alltid uppdaterad

fr. 5 750:-

(inkl. moms, standardinstallation och grön-teknik avdrag)

Zaptec Pro

Installerad och klar

  • Passar alla bilar
  • Tålig
  • Eco mode - Timprisstyrning
  • Framtidssäkrad och alltid uppdaterad

Offert

Installation av laddbox steg för steg

Så här går det till när du kontaktar oss för en installation av laddbox i hemmet.

1. Beställning av laddbox

Via telefon går vi igenom dina behov och önskemål. Vi kontrollerar t ex hur långt avståndet är från elcentral till tänkt placering för laddboxen. Här kan vi direkt avgöra om en standardinstallation är tillräcklig eller om det krävs grävning och markarbete för att genomföra laddboxinstallationen. Vi undersöker hur er strömförbrukning ser ut idag för att ta reda på om lastbalansering krävs. Lastbalansering är egentligen alltid att rekommendera, särskilt för er som har eller har haft problem med att huvudsäkringen bryts vid hög elförbrukning eller om ni har många apparater som kräver mycket el, såsom pool, bastu etc. Du väljer vilken laddbox och färg du önskar. Om du behöver en laddstolpe eller om den ska hänga på husvägg.

2. Boka tid för laddboxinstallation

Vi bokar in ett datum för installation av laddbox. En standardinstallation tar ofta inte mer än ett par timmar att utföra. Vi är bra på att hålla nere väntetider och försöker alltid planera laddboxinstallationen så snart som möjligt.

3. Installation av laddbox

Vi installerar laddboxen enligt överenskommelse. Efter installationen går vi igenom hur laddboxen fungerar och hur du använder appen för att kontrollera och styra laddningen av din bil.

4. Börja ladda bilen

När installationen är utförd kan du börja ladda din bil direkt. Så småningom får du hem din faktura på posten, där avdraget för Grön teknik tydlig finns specificerat. När du vill utöka din laddstation med fler laddboxar eller installera en laddbox till sommarstugan så kontaktar du oss igen.

Installera laddbox till ett fast pris

För dig som skaffat elbil har en installation av laddbox säkert en ganska hög prioritet. Du kan ladda bilen på publika laddstationer men att ha möjlighet att kunna ladda bilen hemma är både praktiskt och energieffektivt. En laddbox är speciellt framtagen för laddning av elbilar/hybrider och gör att du kan ladda din bil på ett säkert sätt. Våra laddstationer från Zaptec och Easee är certifierade med högsta säkerhetsstandard.

Att installera en elbilsladdare

Vi utför installationen av den laddbox som passar dig och dina förutsättningar allra bäst, på ett snabbt och enkelt sätt. Vi fäster din laddbox på hus- eller garagevägg, i garaget eller carporten alternativt på en laddstolpe. I standardinstallationen ingår en 10 m lång kabel. Om du behöver en längre kabel för din laddbox går det att ordna. När installationen är utförd visar vi hur du kommer igång med elbilsladdningen och hur appen fungerar där du t ex har möjlighet att låsa fast laddkabeln i boxen för att förhindra stöld.

Tänka på innan du installerar en laddbox

Allt fler väljer att installera laddbox för privatbruk. Det underlättar livet som bilägare till en elbil/laddhybrid. Du slipper planera din laddning och du behöver inte oroa dig för om det finns plats för dig på de offentliga laddstationerna. Det är heller inte optimalt att ladda bilen i ett vanligt vägguttag. De är inte gjorda för att hantera elbilsladdningar som drar mer ström än vad ett vanligt vägguttag klarar.

Att ladda bilen via vägguttag kan leda till överhettning och i värsta fall orsaka brand. Innan vi påbörjar en installation av laddbox i hemmet kontrollerar vi att fastigheten är korrekt ansluten till elnätet och har minst 20 A i huvudsäkring. Det finns krav på hur en säker installation ska gå till och för att uppfylla dem måste laddboxen skyddas av separata säkringar och ha en egen jordfelsbrytare. Detta ingår i en laddboxinstallation från Laddboxkillarna.

Stor erfarenhet av laddboxinstallationer

Vi på Laddboxkillarna sätter alltid våra kunder främst och god service är jätteviktigt för oss. Vi får ofta höra att vi är snabba, smidiga, proffsiga och kunniga. Vår långa erfarenhet av installation av laddboxar har gett oss en spetskompetens i branschen. Vi vet vilka frågor våra kunder funderar över, vi är vana vid olika komplikationer som kan uppstå vid en installation av laddbox och hur vi bäst bemöter dem.

Våra goda rekommendationer och positiva omdömen på reco.se vittnar om hur många lyckade laddboxinstallationer vi har gjort. Att möta våra härliga kunder, genomföra jobbet effektivt och proffsigt, lämna dem nöjda och tacksamma, det är det som driver oss att fortsätta driva Laddboxkillarna AB.

Zaptec Portal

I Zaptec Portal finns alla verktyg för att få en överblick över status på ert laddsystem, som elförbrukning, laddhistorik. Här kan ni också styra alla laddstationer.

Easee App

Med Easee-appen har du alltid full kontroll över dina Laddningsrobotar, oavsett om du är hemma eller på språng.

FAQ

Här listar vi de vanligaste frågor som berör hemma laddning. 

Hur installerar jag en laddbox?

Efter att du kontaktat oss och bokat en tid för installation av laddbox kommer våra behöriga installatörer med erfarenhet av över 1000 laddlösningar, hem till dig för att utföra arbetet. I priset ingår en laddbox och en standardinstallation.

Är det svårt att installera en laddbox?

Det krävs en behörig elektriker för att utföra arbetet men för oss som arbetat länge i branschen är det inte svårt. För villaägare med eget garage, carport eller parkering intill husväggen, där det finns framdragen el, är det smidigt att installera laddboxen. Om laddstolpen ska installeras mer än 10 m från huset/garaget eller om det krävs markarbete tillkommer längre strömkabel och grävning.

Vad kostar en installation av laddbox hemma?

Vi erbjuder en helhetslösning till ett fast pris där laddbox inkl en standardinstallation ingår. Kostnaden efter avdraget Grön teknik är 6495 SEK (ord 12 990 SEK).

Kan jag installera en laddbox själv?

Nej, du kan inte installera laddboxen själv, det är förbjudet. Du måste anlita en certifierad elektriker.