Start » Ladda Hemma

Installera laddbox hemma

Äger du en elbil behöver du en laddbox vid huset så att du kan ladda din elbil hemma, när det passar dig. Våra smarta laddboxar, fullmatad med den senaste tekniken, passar alla elbilar och alla hem. Vi installerar snabbt och smidigt så att du kan börja ladda bilen direkt.

easee home laddbox

Populärast

Laddboxen med en traditionell skandinavisk design och som passar alla bilar. 

fr. 5 750 :-

Installera laddbox hemma snabbt och säkert

Laddboxkillarna erbjuder en helhetslösning för dig som bor i villa eller radhus och behöver installera en laddbox hemma. Vi hjälper dig från beställning till färdig installation. Vår långa erfarenhet av elbilsladdare för hemmabruk gör oss till en trygg och skicklig partner, alltid med kundens bästa i fokus. Vår noggrant utvalda leverantör av laddbox är certifierad enligt högsta säkerhetsstandard och är en av de allra säkraste på marknaden. Våra noggrant utvalda leverantörer av laddboxar är certifierade enligt högsta säkerhetsstandard och tillhör de allra säkraste på marknaden.

Laddbox med snygg design och smarta funktioner

Vår laddbox för hemmabruk Zaptec Go laddar din bil snabbt, smart och säkert. Den hyllas för sin effektivitet och får alltid höga betyg i recensioner och jämförelsetester. Den produceras i Norge och är därmed anpassade för det nordiska klimatet, väder och vindtåliga. Zaptec passar alla laddbara bilar, elbil likväl som hybrid.

Om du väljer en laddbox från Zaptec finns det en tillhörande app. Att sköta elbilsladdningen via en app är smidigt. I appen har du full koll på din laddning och förbrukning, var du än befinner dig. Laddboxarna kräver minimalt med underhåll och har en tidlös design. Du kommer att tröttna på din bil flera gånger under laddboxens livslängd, men när du byter elbil behöver du inte byta ut din laddbox.

Laddstation i garage eller på husvägg hemma

Behöver du installera en fristående laddstolpe hemma, vill du fästa laddboxen på husväggen eller ha en laddstation i ditt garage? Vår laddbox är ungefär lika stor som en surfplatta, med sin diskreta och praktiska design passar den alla olika hem och tar upp minimalt med plats i garaget där utrymmet ofta är trångt. Det blir en enklare installation om det finns framdragen el där du vill att laddstationen ska sitta, som t ex i garaget eller på husväggen. I standardinstallationen ingår 10 m kabeldragning. Om du önskar en laddstolpe där vi behöver dra fram el krävs markarbete och grävning vilket gör arbetet lite mer omfattande.

Undvik att ladda elbilen i ett vanligt eluttag

Att ladda bilen via vägguttaget är varken smart eller säkert. Elbilsladdning innebär en hög belastning som våra vanliga vägguttag inte är anpassade för. Många vet inte hur elinstallationen ser ut bakom vägguttaget. Oavsett om det är en äldre ellösning eller inte så är vägguttagen inte dimensionerade för långvarig elbilsladdning. I värsta fall kan laddning av bilen via vägguttag leda till värmeutveckling och orsaka brand. Det går också snabbare och är mer energieffektivt att ladda bilen via en laddbox.

Vår hemmaladdare Zaptec Go kan ladda upp till 22kW, vilket ger en fulladdad bil på 4 h, eller en körsträcka på cirka 100 km efter endast 1h laddning. När du köper en ny elbil eller laddhybrid idag följer det ofta med en Schuko-laddare som passar i vanligt vägguttag. Då det inte är rekommenderat att ladda bilen i vägguttaget kan man fråga sig varför. För bilförsäljarna är detta en billig lösning som inte kräver någon installation. Du bör se laddaren som en reserv, perfekt att ha med på resan men ingen permanent laddlösning hemma.

Zaptec App

I Zaptec Appen skapar du en egen profil där du har full översikt över laddhistorik, pågående laddning, kostnader samt karta över laddstationer i ditt område eller staden du ska besöka.

Zaptec Portal

I Zaptec Portal finns alla verktyg för att få en överblick över status på ert laddsystem, som elförbrukning, laddhistorik. Här kan ni också styra alla laddstationer.

Easee App

Med Easee-appen har du alltid full kontroll över dina Laddningsrobotar, oavsett om du är hemma eller på språng.

FAQ

Här listar vi de vanligaste frågor som berör hemma laddning. 

Vad kostar det att ladda en elbil hemma?

Det kostar ungefär 2-3 SEK per mil att ladda bilen hemma via en laddbox. Kostnaden för laddning via offentliga laddstationer är högre, ungefär 6 SEK per mil. Jämför du med bensin- eller dieseldrivna bilar kan du spara ca 7 SEK per mil genom att köra på el.

Vad ingår i en standardinstallation?

I standardinstallationen ingår laddboxen som vi beställer efter era önskemål samt installation och driftsättning. Kabel och kabeldragning upp till 10 m ovan mark ingår. Om avståndet mellan elcentral till laddstation är längre än 10 m krävs en längre kabel och om den behöver grävas ned tillkommer grävarbete och ev schaktning. Kontakta oss för en skräddarsydd offert. I priset ingår också administration kopplat till ROT-avdraget Grön teknik, som dras av direkt på din faktura.

Vad är lastbalansering och behöver jag det till min laddstation?

En lastbalanserare motverkar överbelastning av strömförsörjningen och behövs normalt sett inte för vanliga hushåll där elförbrukningen är normalhög. En vanlig villa drar ca 25 ampere. Om ni har stora problem med att huvudsäkringen går vid hög elbelastning, t ex vid användning av bastu, jacuzzi osv så kan en lastbalanserare vara att rekommendera. 

Hur fungerar avdraget Grön teknik?

Grön teknik-avdraget är en skattereduktion för privatpersoner som ger rätt till 50% avdrag för material och arbetskostnad, högst 50 000 SEK per person/år. Laddboxkillarna sköter ansökan och avdraget belopp syns direkt på din faktura.

Ladda elbil hemma utan laddbox?

Det är inte förbjudet att ladda bilen hemma i ett vanligt vägguttag. Däremot är det inget som rekommenderas, vare sig av Elsäkerhetsverket eller bilförsäljarna. Det innebär en påfrestning på elsystemet och tar betydligt längre tid än att ladda via en laddbox. Vill det sig illa kan laddning via vägguttag orsaka överhettning och brand och leda till komplicerade försäkringsärenden med utebliven ersättning som följd.

Måste jag installera en till laddbox hemma när vi skaffar en till elbil?

Det finns laddboxar som laddar flera bilar samtidigt. Köper du en laddbox med endast en laddningsrobot går det enkelt att bygga ut när behovet väl uppstår. Tack vare dynamisk lastbalansering fördelas strömmen mellan de uppkopplade bilarna och förhindrar överbelastning av elanläggningen.

Hur lång tid tar det att ladda en elbil hemma?

På endast 4 h kan du få en fulladdad bil, det räcker dock med ett par timmars laddning för att toppa upp det du förbrukat. Vi rekommenderar att ladda över natten med Eco mode då du får ut som mest el när spotpriset på el är som lägst, vilket ger lägre elräkning.