Start » Företag

Laddstolpar till företag

Fler företag väljer elbil eller laddhybrid som tjänstebil. Fler anställda gör samma val när de byter bil privat. För att vara en attraktiv arbetsplats som gör sitt för att minska klimatpåverkan tack vare laddstoplar och möjliggör för de anställda att kunna ladda elbilen på jobbet.

Zaptec Pro Laddbox Svart

Zaptec Pro är den säkraste och mest flexibla laddstationen på marknaden

Offert

Laddstolpe för effektiv laddning på jobbet

Moderna och miljömedvetna arbetsplatsers nya tjänstebilar är allt oftare elbilar. Fler och fler anställda tar sig också till sitt jobb i privata el- eller hybridbilar, likaså företagets besökande kunder. Att som arbetsgivare kunna erbjuda laddstationer till sina anställda blir en allt viktigare faktor för att vara en attraktiv arbetsgivare. Det visar också att man som företag vill göra sitt för att minska utsläppen som påverkar vårt klimat. Att investera i laddstolpar på företag är en investering i framtiden. Att komma i gång med laddstationer för företag är smidigt. Laddboxkillarnas helhetslösning inkluderar laddboxar och installation. Systemet är smidigt att skala upp den dagen elbilsanvändarna blir fler och ni behöver öka antalet laddningsmöjligheter.

Full kontroll på företagets laddstolpar via molntjänst

Våra laddbox för företag heter Zaptec Pro, de är marknadens säkraste och mest flexibla laddstation. Integrerade med 4G vilket ger lägre installationskostnad då ingen nätverksanslutning krävs. De har också inbyggt jordfelsskydd samt last- och fasbalansering vilket ger optimal elkapacitet, undviker effekttoppar och förhindrar överbelastning. En laddbox drar mellan 6 – 32 A (ampere). Systemet utnyttjar den ström som finns tillgänglig och fördelar den till de elbilar som är inkopplade. Zaptec Pro kan anslutas till det kostnadsfria administrationsverktyget Zaptec Portal där ni smidigt kan få en översikt över varje laddstations elförbrukning och debitera de anställda elbilsanvändarna.

Bidrag för elbilsladdning på företag

Antalet elbilsanvändare växer explosionsartat och Sverige ligger i toppen bland de snabbast växande marknaderna. För att uppmuntra utbyggnaden av laddstolpar för elbilar i Sverige erbjuder staten ett finansieringsstöd för företag som kallas Ladda bilen-bidraget. Företaget får ett avdrag på 50% av investeringskostnaden eller upp till 15 000 kronor per laddbox. Laddboxkillarna hjälper er med ansökan till bidraget och utbetalningen görs av Naturvårdsverket.

  • Laddhastighet på 22 kilowatt gör att elbilen kan laddas till en körsträcka på upp till 110 kilometer på en timme.
  • Utnyttja tillgänglig ström upp till 66 procent bättre än andra laddsystem
  • Lätt att komplettera med fler laddstationer i takt med att fler bilägare behöver laddmöjlighet
  • Kostnadsfria & smarta administrationssystem och betaltjänster
  • Ladda bilen-bidrag ger er 50% avdrag på totalkostnaden

Zaptec Portal

I Zaptec Portal finns alla verktyg för att få en överblick över status på ert laddsystem, som elförbrukning, laddhistorik. Här kan ni också styra alla laddstationer.

Zaptec Park

Nu är det ännu lättare och smidigare att ta betalt och att betala för sin elbilsladdning. Zaptec Park är en egen betaltjänst som underlättar för både ägaren av laddstationen och den som använder den för laddning.

FAQ

Här listar vi de vanligaste frågor som berör hemma laddning. 

Går det att låsa laddboxen till en specifik användare?

Ja, det är enkelt att lägga till och ta bort användare i den kostnadsfria portalen och därefter tilldela en tagg som är bunden till en viss person.

Hur betalar arbetstagaren när man laddar bilen på jobbet?

Via Zaptec Portal (som ingår kostnadsfritt) kan du dra ut laddrapporter som visar förbrukningen och kostnaden för respektive laddbox. Ni som företag kan sedan fakturera användarna för den elförbrukning som elbilsladdningen krävt.

Bidrag elbilsladdare företag?

Ladda bilen-bidraget utfärdas av Naturvårdsverket och är ett stöd för installation av laddboxar på arbetsplatsen. Bidraget ges som ett engångsbelopp på 50% av totalkostnaden eller högst 15 000 SEK per laddbox. Vi hjälper er med ansökan för bidraget. Vi fakturerar er totalbeloppet och ni får sedan bidraget utbetalt från Naturvårdsverket.

Behövs lastbalansering vid elbilsladdare på företag?

Det är en trygghet med lastbalansering, som gör att laddboxarna inte överbelastar den befintliga strömmen i fastigheten. När det gäller företag som har flera laddstationer med många elbilar som laddas samtidigt så rekommenderar vi lastbalansering. En laddbox för företag drar 32 ampere, med en lastbalanserare utnyttjas systemet maximalt.

Vad kostar det att installera laddboxar på företaget?

Det går inte att ge ett korrekt svar på frågan utan att veta hur laddstationerna ska sitta och hur många ni önskar. Pris varierar beroende på om det är i ett parkeringsgarage, på en öppen parkering och om el redan finns framdragen. Kontakta oss så gör vi en prisuppskattning för just ert behov.

Kan vi addera fler laddboxar när fler anställda går över till elbil?

Ja, det går smidigt. I ett Zaptecs laddsystem kan alla parkeringsplatser förberedas för elbilsladdning, det gör det lätt att komplettera med fler laddstationer när efterfrågan på laddning ökar.